top of page

VANLIGA FRÅGOR

Du frågar, vi svarar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får. Vi hoppas att detta hjälper er att ge svar. Skulle det fortfarande vara något du undrar över så får du gärna kontakta oss eller via formuläret längst ner på sidan.

Var finns ni?

Vi utgår från Falköping. Ordinarie träning är på Bangatan 14 (Baksidan STC) 2;a våningen.
Vill ni ha träning, föreläsning eller anpassat för er verksamhet, förening/företag, vänner eller annat behov: Kontakta oss för upplägg och offert.

 

Vilka dagar tränar ni?

Måndag och onsdag kl 19-20:15
 

Har ni någon åldersgräns?

Ja, vi har en åldersgräns från 18 år och uppåt. I vissa fall så tillåter vi från 16 år, med målsmans tillåtelse. Kontakta oss i så fall.

Jag har inte möjlighet att träna alla tillfällen?

Vi förstår att en del inte kan träna alla dagar pga jobb, familj osv. Vi har tagit med det upplägget av våra pass och kommer att ha mycket repetitioner. Även om man skulle missa några gånger så är det ändå lätt att hänga med i träningen.
 

Hur bör jag som nybörjare anmäla mig?

Man anmäler sig via vår hemsida och fyller i kontaktformuläret. Det går bra att komma och provträna en gång, men vi vill ändå att man anmäler sig så vi vet hur många som kommer.

Vad kostar det?

Terminsavgiften är 1500 kr. (går att använda som friskvårdsbidrag) Det går bra att komma och provträna gratis en gång innan man betalar terminsavgiften. Tillhör du så kallad blåljuskategorin (polis, ambulans, brandkår, ordningsvakt och liknande) så har ni rabatt på terminsavgiften. Fyll i en intresseanmälan längst ner på sidan. För mer info om betalningsalternativ, se fliken Kontakt.
 

Behöver jag ha någon speciell utrustning eller träningskläder?

Vi har ingen speciell uniform. Du kan träna i vilka träningskläder du vill. Det som du känner dig bekväm i. Undvik dock kläder med stora dragkedjor, knappar eller löst hängande delar. För att minska skaderisken.
Använd skor för inomhusbruk. Det viktigaste är att skorna inte smutsar ner eller lämnar svarta spår i lokalen. Det går också bra att träna i strumpor eller barfota. Även om vi rekommenderar att använda skor för ändamålet.
De första passen behöver du inga skydd. Sedan har vi krav på att att du skaffar tandskydd och suspensoar/grenskydd. Detta för att ge en säker träning för dig och din träningspartner. Skydd går att köpa genom vår klubb till ett fördelaktigt pris.
 

Är det stor skaderisk på träningen?

Vi prioriterar våra elevers säkerhet under träningspassen och gör allt vi kan för att undvika skador på träningen. Skulle olyckan ändå vara framme så har vi sjukvårdsutrustning för att ta hand om eventuella sår och stukningar. Som medlem hos oss så är du dessutom olycksförsäkrad under träningen, samt vid transport till och från träning.
 

Behöver man ha tränat kampsport innan för få att träna hos er?

Absolut inte! Vi har inga krav på förkunskaper hos vår elever. Du kan vara helt novis och aldrig ha satt din fot i en träningslokal tidigare. Vi börjar från början och lär dig allt du behöver veta.
 

Vad får man lära sig hos er?

Du får lära dig självförsvar mot den vanligaste typen av hot och våld som förekommer i svenska samhället idag. Förutom den rent tekniska (tränings)delen så fokuserar vi mycket på förebyggande åtgärder. Det kan handla om konflikthantering, gärningsmannabeteende, stresshantering och hur man undviker att hamna i en våldssituation från första början.
 

Hur går en träning till?

Vi värmer upp tillsammans med en enklare övning, så vi blir varma i kroppen. Därefter går vi igenom och tränar grundtekniker av olika typer. Efter det så tränar vi ett par olika tekniker. Det kan vara allt från fasthållningar, försvar på marken eller med olika vapen och tillhyggen. Först lugnt och tekniskt, sedan med lite mer motstånd, så att du får prova på att det faktiskt funkar. I slutet av passet kör vi en slutövning, där vi lägger på stress och intensitet för att simulera en verklig situation under en kort period. Du får en chans att prova på det du lärt dig. Vem vet, vi kanske slänger in en och annan överraskning också?!

Kontakta oss

Har du några frågor eller bara vill säga hej? Gå till "kontakter"
Du kan också följa oss på vår Facebook, Krav Maga Falköping

eller på Instagram, kravmaga_falköping

Barber_edited.jpg
bottom of page